Sokan döntenek úgy, hogy kisebb-nagyobb szigetelési munkálatokat önmaguk végeznek el. Ehhez nyújtunk néhány jó tanácsot szakmai blogunkon.

Nagyon fontosnak tartjuk azt kiemelni, hogy csak akkor végezzük el önmagunk a szigetelési munkálatokat, ha elég tapasztalatunk van a témában, vagy megfelelőképpen utánajártunk a tudnivalóknak a munka megkezdése előtt. Szakmai alapok nélkül komoly problémákat is okozhat a „házilag elkészített” szigetelés, mint például a hőhíd, amely penészedéshez, vizesedéshez vezethet.

Hol kell a legjobban figyelni?

A nem megfelelően felragasztott szigetelés fellazulhat, lepereghet, hőhidat képezhet. Az egyik ilyen pont a felület megfelelő előkészítése (sótalanítás, csiszolás). Fontos még, hogy ne spóroljunk sem a szigetelőanyaggal, sem pedig a ragasztóval a munka során. A spórolás itt komoly gondokhoz vezethet a későbbiekben. Érdemes jó minőségű, megfelelően kötő ragasztót vásárolni a munkához. Miután ezt beszereztük, fontos, hogy lehetőleg a szakmai előírásoknak megfelelően haladva, kellő mennyiséget felhasználva végezzük el a munkát. Sokan ott követnek el végzetes hibát, hogy spórolni próbálnak a ragasztóval. Nem szabad! Technikailag akkor végzünk jó munkát, ha a szigetelőanyagot körberagasztjuk a széleknél és a közepén is elhelyezünk némi ragasztót. Ez érvényes polisztirol, kőzet- és üveggyapot szigetelőanyagok esetén. Ez a ragasztási technika segít, hogy a szigetelőanyag megfelelően, „légmentesen” odaragadjon a felületre és ez tartós is maradhasson ott.

A munkához ajánljuk a Soriton HL hőszigetelő ragasztó használatát. Polisztirol és kőzetgyapot szigetelésekhez is használható, régi és új épületek esetén is megfelelő tapadást biztosít. Alkalmas az üvegháló rögzítésére is. Bármely ásványi alapú felület esetén használható ragasztóanyag. 

 

keyboard_arrow_up