Amennyiben vízbiztos szigetelést szeretnénk a házunkra, mindenképpen ajánlott a bitumenes szigetelést választani. A bitumenes szigetelés az egyik legbiztosabb vízszigetelési megoldás.

Ellentétben a hiedelmekkel, nem költségesebb egyéb szigetelési technikáknál, és egyben a vízszigetelés is megoldott vele. Ajánlott egyből ezzel kezdeni talajvíztől veszélyeztetett házak szigetelését. Elterjedt, modern szigetelő technika. Nagyon jó ár-érték arányban lehet ma már hozzájutni a bitumen alapú szigetelőlemezekhez.

Miért a bitumen?

Egyrészt azért ajánlott, mert a legjobb vízszigetelő anyag. A gyártók különböző műanyagok hozzáadásával növelik az alapbitumen vízszigetelő erejét. Alkalmas tető, lapostető, pince, padló, terasz szigetelésére. A lemezek hosszú élettartamúak, megbízhatóak.

Mire kell figyelni bitumenes vízszigeteléskor?

Érdemes szakember segítségét kérni a lemezek beépítéséhez, hogy valóban vízbiztosnak tudhassuk házunkat. Van néhány apró dolog, amire érdemes odafigyelnünk:

  • Sima, száraz, előkészített felületre kell felvinni a lemezeket. a szigetelendő felületet minden esetben portalanítsuk.
  • Bitumenes alapozóval kellősítsük a felületet. Ehhez ajánljuk a Bornit-H termék használatát. Az oldat a legtöbb felületre jól tapad, megfelelő alapot ad a bitumenes lemezek számára. A termék univerzális, gazdaságos, egyszerűen felhasználható. Az alapozást a Bornit-H termékkel akár önmagunk is elvégezhetjük. A megfelelően kijavított, zsír- és pormentes felületre ecsettel, vagy szóróberendezéssel hordható fel az alapozó. A megfelelő kiszáradás után kezdődhet csak a lemezek felrakása.
  • A lemezeket alul lánghegesztővel felmelegítik, hogy így jobban ragadjon a felülethez. Ezért szükséges szakember a munkához!
  • Figyelni kell az átfedésekre. Több réteg esetén arra is, hogy megfelelően eltolt átfedéssel dolgozzanak a szakemberek. A lemezek lerakását csak hozzáértő szakemberrel végeztessük, egyébként komoly problémákkal találhatjuk szembe magunkat az első esős időszak után.
keyboard_arrow_up