A mosható falfestékeket ritkábban kell újrafesteni, mint a diszperzit alapú festékeket. De milyen is a valóban mosható falfesték? Súrolás és dörzsölésálló, nedves szivaccsal is eltávolítható róla a szennyeződés.

Kifejezetten ajánlott lépcsőházak, konyhák, gyermekszobák falaihoz. Általában drágább a diszperzit alapú festékeknél, viszont egy réteg is elég belőle, és nem kell azonnal újrafesteni az első „koszcsík” megjelenésekor. Szakemberek a latex alapú festékeket ajánlják, de már kaphatóak kifejezetten „konyhákhoz” kialakított mosható, páraáteresztő festékek is. A TOSCANA Color színes, dörzsálló falfestékei kiváló fedőképességűek, könnyen tisztíthatóak és környezetkímélőek! Válassza bizalommal!

Mire figyeljünk a mosható festékek újrafestésénél?

Ezeknél a festékeknél is eljön az újrafestés ideje előbb-utóbb. Van pár dolog, amire érdemes odafigyelnünk, hogy szép legyen a fal.

  • Amennyiben nincsenek nagyobb javítanivalók a falon, portalanítsuk a falat, vagy mossuk át. Hagyjuk kiszáradni, és már kezdődhet is a festés.
  • A festés folyamata teljesen megegyezik a diszperzit alapú festékeknél megszokottal, bátran használható henger a festéshez.
  • Amennyiben szükséges a falak javítása, fontos, hogy minél precízebben tegyük azt, és száradás után a glettet megfelelően elcsiszoljuk, mert a latex alapú festékek enyhén fényt adnak a falaknak és így az esetleges falhibák még jobban látszanak.