Értékesítési központ

Nyitva: H-P 7:00-15:30
Budapest 1097 Tagló utca 11-13.
+36 (1) 215-7370

Magyar gyártó

Építkezik, vagy felújít? Hasznos tanácsok a Kemikáltól!

Építkezik, vagy felújít? Olvassa el blogunkban megjelenő szakmai cikkeinket, amelyekben hasznos és praktikus ötletekkel, tanácsokkal igyekszünk segíteni azokat a látogatóinkat, akik a kisebb-nagyobb munkálatokat önerőből próbálják megvalósítani. Cikkeink között választ találhat azokra a kérdéseire, amelyek termékeink felhasználása kapcsán, vagy az egyéb ház körüli munkálatok kapcsán felmerülhetnek önben.

 

 

Műgyanta padló lakóépületben: nappalitól a garázsig

A műgyanta padlót elsősorban ipari környezetben vagy nagy igénybevételnek kitett üzemekben, raktárakban használják, amelyekben követelmény a hézagmentesség, a tartósság és a könnyű tisztíthatóság, pedig az önterülő epoxi padlóhabarcs családi házak különböző helyiségeiben is alkalmazható.

Épített zuhany vízszigetelése

Zuhanytálca és zuhanykabin helyett épített zuhany is kialakítható a fürdőszobában. Az épített zuhanynál nem csak a víz elvezetésére, de a vízszigetelésre is nagy gondot kell fordítani.

Az aljzatbeton dilatációja és burkolása

A hőtágulás a beton és vasbeton szerkezeteket is érinti. Ha nem hagyunk helyet az aljzatbeton hőtágulásának, akkor az rendkívül sok bosszúsággal és kárral jár.

Miért kell aljzatkiegyenlítő a burkolat alá?

Az aljzatbeton burkolása funkcióktól függ, ám ez gyakran együtt jár azzal a problémával, hogy az egyes helyiségek között szintkülönbségek keletkezhetnek. Régen küszöbbel oldották meg ezt a problémát, napjainkban viszont burkolatváltókat használunk.

Miért kell a tapadóhíd?

Néhány évtizede még nem is hallottunk a tapadóhídról, ma pedig nincs építkezés, amelynél ne fogyna el több liter.

Száraz vakolás, azaz belső falak vakolása gipszkartonnal

A gipszkartont általában belső falak és álmennyezet kialakításánál használják, pedig alkalmas épített falak belső vakolásra is.

Bitumenes szigetelés készítése

Amennyiben vízbiztos szigetelést szeretnénk a házunkra, mindenképpen ajánlott a bitumenes szigetelést választani. A bitumenes szigetelés az egyik legbiztosabb vízszigetelési megoldás.

Festés rozsdás felületre?

Vannak olyan felületek, amelyeket már nem lehet száz százalékosan megszabadítani a rozsdától, de még nem szeretnénk kidobni őket. Szerencsére már ezeket a felületeket is lehet szakszerűen kezelni, sőt a még jobb hír az, hogy úgy fognak kinézni, mint fénykorukban!

Hogyan ragasszuk fel a szigetelőlapokat?

Sokan döntenek úgy, hogy kisebb-nagyobb szietelési munkálatokat önmaguk végeznek el. Ehhez nyújtunk néhány jó tanácsot szakmai blogunkon.

A makulátlan fürdőszoba titka

A vízkő a szép fürdőszoba legnagyobb ellensége. Elhanyagolása esetén nem csak esztétikailag rontja otthonunk összképét, de komoly károkat is okozhat a fürdőszobában.